fbpx

Sportfiske

Idag är sportfiske ett av de största fritidsintressena i Sverige med närmare 2 miljoner utövare. Det är en friluftsaktivitet som ständigt växer och i takt med det också blir allt viktigare. Tack vare sportfiskare bedrivs idag ett miljöarbete där fokus ligger i att värna om både våra vatten- och fiskbestånd.

För att kunna bedriva ett hållbart fiske är det också av betydelse att göra aktiva val där miljöarbetet är i fokus i alla led. Därför är det viktigt att vara kritisk i sina val av båtutrustning och välja leverantörer som tar sitt producentansvar.

På MVS har vi en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med marin strömförsörjning. Vårt produktsortiment ska alltid främja återvinningsbara energikällor och genom BlyBatteriRetur och El-Kretsen tar vi vårt nationella producentansvar. Vi har en stark egenkontroll i vårt miljöarbete och kräver att både vi och våra leverantörer följer ISO14001.

Vårt sortiment för sportfiske

SPORTFISKEPROFILER VI SAMARBETAR MED

Tobias Fränstam

Tobias Fränstam

Tobias är sportfiskeentreprenör och predatorfiskare som gärna fiskar någon av våra vanligaste insjöarter som gädda, abborre och gös. Han är ambassadör för några av de största sportfiskevarumärkena som Abu Garcia sportfiskeprodukter, Mercury utombordsmotorer, Lowrance ekolod, Mojoboats sportfiskebåtar, Atlantica båtförsäkringar och självklart marinelektronik från Mastervolt. Du hittar Tobias via hans egna kanaler som Instagram eller Sveriges största privata sportfiskekanal på YouTube. Han medverkar även i sportfiskeproduktioner som Söders Sportfiskes Fight-serier där han tävlar för Team Abu Garcia.

– En av de bästa marinelektroniksprodukterna jag någonsin prövat måste vara Mastervolt Battman Lite. Att se hur mycket energi som finns kvar i batteribanken ger så oerhört många fördelar. Dels kan jag planera fisketuren och elanvändningen som att ibland spara på elmotoranvändningen om jag skall fiska under flera dagar utan att ha tillgång till att ladda. Dels är det även en säkerhet att se att i- och urladdning fungerar som det ska och att jag inte riskerar att få något tekniskt haveri ute på sjön. Jag brukar jämföra en batterimätare med en tankmätare till en bil. Ingen skulle väl köpa en bil utan tankmätare där man ständigt måste gissa hur mycket bränsle som finns kvar? Tillsammans med MVS MX-Li-batterier är Battman Lite en oslagbar kombination för kompromisslöst sportfiske, säger Tobias.

Andreas Seger

Andreas Seger

Andreas är en gäddfiskare ut i fingerspetsarna. Han tävlingsfiskar en hel del under teamnamnet Marinfritid/CWC. Därför behöver han alltid kunna lita på sin utrustning till 100%. Det var också så han kom i kontakt med MVS.

– Om jag ska rekommendera en produkt är det helt klart MXL2-400 startbatteri. Det har hjälp mig många gånger. Det driver hela mitt 12V-system med bland annat livescope, panoptix, två vanliga givare, samt två stora skärmar. Utöver detta styrs alla pumpar och lampor, och den startar min 250hk motor från Honda. Allt det här i ett kraftfullt och kompakt 40Ah-batteri, säger Andreas.

Mathias Holgersson

Mathias Holgersson

Mathias älskar att vara i naturen och lever fiske. Han jobbar som produktspecialist och junior product manager på Normark/Rapala. Genom sin yrkesroll är han även ambassadör för ett par varumärken, bland annat Rapala, 13Fishing, VMX Hooks, Sufix Lines och Storm Fishing.

– Jag gör ett antal olika produktioner årligen och för att kunna fokusera på fisket måste jag kunna lita på produkterna utan minsta tvivel. Därav är funktion, enkelhet och tillförlitlighet viktigast. I min båt kör jag ett komplett system med Affix landström, MX-batterier, Mass batteriladdare, shunt och övervakning. Den produkt som imponerat mig mest är mitt start- och förbrukningsbatteri MX100-20. Det ger en otroligt kraftfull startström och tar emot hög laddning. Det är verkligen optimalt! Tack vare det klarar jag att köra tre stycken Hummingbird-skärmar, externa givare, övrig förbrukning samt start på endast ett batteri, säger Mathias.

Adam Orre

Adam Orre

Adam arbetar som säljare och produktutvecklare för Catch With Care.  I sin arbetsroll är han delaktig i skapandet diverse sportfiskeproduktioner och tävlingar som finns att se på YouTube.

– Jag har en rejäl Mastervolt uppsättning i min Nitro Z17 med allt från laddare till startbatteri men det absolut bästa med systemet skulle jag säga är MX24-60Li i kombination med DC/DC-laddaren Mac Plus. Jag går aldrig torr på ström till min Minn Kota Ultrex, säger Adam.

Jakob Hanc

Jakob Hanc

Jakobs stora intresse för fiske väcktes tidigt, redan när han var i 5-års åldern. Han har alltid tyckt att allt fiske är roligt. Allt från att fiska abborre, meta på bryggan och flugfiska öring i Norrland till det som numera ligger han varmast om hjärtat – gäddfiske. Det är även där störst fokus har legat de senaste 8 åren. Tillsammans med Björn Boström driver och äger Jakob sportfiskebutiken och webbutiken Jiggar.nu. De har de senaste 8 åren tävlat med fina resultat och medverkar i ett antal sportfiskeproduktioner som till exempel Fly vs. Jerk, Gäddfemman och I båten med Jiggar.nu.

– MX12-100Li och MX24-100Li är mina favoriter. MX12-100Li använder jag till mina lod och MX24-100Li till min elmotor. Så som mitt fiske ser ut numera är det många gånger intensiva perioder av fiske både inför och under produktioner. Det innebär tidiga mornar, sena kvällar och långa dagar på sjön där elektroniken och elmotorn måste fungera. Det finns sällan låg tid att ladda upp batterierna, därför måste laddningen gå snabbt, säger Jakob.

Björn Boström

Björn Boström

Björn blev introducerad till fiske av sin farfar och har fiskat sen dess. Tillsammans med Jakob Hanc driver och äger Björn sportfiskebutiken och webbutiken Jiggar.nu. Utöver det äger han även tre stycken Eldabutiker, i Järna, Gnesta och Örnsköldsvik.

– Jag har använt Mastervolt under 3 år i mina fiskebåtar. Det finns helt enkelt inget som slår hållbarheten och tillförlitligheten hos Mastervolt. När man är ute och kör längre perioder så måste det bara fungera! Min favorit i systemet är Mac Plus. Den ser till att ladda alla mina batterier när motorn är igång och att jag kan ladda både 12V samt 24V med en laddare. Perfekt att ha när man skall driva både stora ekolodsskärmar och kraftiga elmotorer, säger Björn.

Gustaf Stenbacks

Gustaf Stenbacks

Gustaf arbetar som snickare men spenderar nästan all sin lediga tid i båten. Intresset för fiske fick han redan i barndomen, då var han alltid redo med ett metspö i jakt på abborren. Den senaste tiden har fisket blivit mer en livsstil än en hobby, där gäddan står högst upp på listan av rovfiskar.

– Jag har använt mig av Mastervolts produkter i många år nu, men en jag vill lyfta fram är min laddare ChargeMaster Plus 24/40-3. Jag använder mig av både ett 24V- och ett 12V-system och med denna laddare har jag full kontroll på batterierna. Allt är även smidigt kopplat till en stainless steel inlet som är ett stort plus. Det blir en gedigen installation och är enkelt att använda. En allt-i-ett-lösning som man aldrig blir besviken på, säger Gustaf.

Jocke Blom team Svartzonker

Jocke Blom

Jocke arbetar till vardags som snickare och är så gott som uppvuxen på sjön och har alltid gillat att fiska. Som så många andra började han med att meta mört och abborre så fort han var ute på sjön. Med åren har det fortsatt med flera arter, men idag är det till största del gädda som gäller. Jocke är en del av Team Svartzonker.

Föregående bild
Nästa bild

Wildstrike Fishing

Wildstrike Fishing består av sportfiskarna Mogge Ramstam och Mattias Nilsson, två killar från södra Sverige som primärt fiskar efter gädda och spenderar så mycket tid som möjligt på vattnet.

– En produkt vi starkt vill rekommendera är Mac Plus-laddaren! Den gör att vi aldrig står utan ström till vår batteribank. Tillsammans med fantastiska lithium-batterier driver den vår elmotor i oändligt många timmar!

Föregående bild
Nästa bild

Team 7H Fishing

Team 7H Fishing är ett härligt sammansvetsat gäng bestående av Gustav Liberg, Daniel Liberg, Jonas Flood, Linus Liberg och Simon Oscarsson. De har rötterna i Sjuhäradsbygden och fisket och båtlivet som sitt absolut största intresse. De reser runt för att pröva lyckan i nya fiskevatten, men ser sig mest självklara i Sjuhärads vattendrag. Tävlingsfisket är självklart och de är ett team som aldrig går att räkna bort från prispallen!

– Li-ion startbatteriet MX100-20 och ljudsystemet från KICKER som är en överlägsen favorit!

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.