fbpx

SNABBLADDNING

I takt med att allt fler fordonstillverkare ställer om sin produktion till helt elektriska fordon ökar också kraven på att kunna snabbladda dem. För att kunna klara den omställning som transportsektorn står inför krävs möjligheter att på ett lättillgängligt sätt snabbladda bussar, last- och personbilar. Med Ultra kan vi skapa skräddarsydda och unika snabbladdningslösningar efter behov och önskemål och på så sätt möta det ökade kravet på el som drivmedel.

Ultra är en kompakt, flexibel och kraftfull snabbladdningslösning som kan anpassas från 75kW till 300kW. Ultra är pålitlig och säker i drift och är, trots sin avancerade teknik enkel att installera och kräver minimalt med underhåll.

Ultra snabbladdning

Tidlös design

Med sina 218 cm ståendes på en 68×60 cm plattform är Ultra den mest kompakta och smalaste laddningslösningen i sin klass. Ultra har stilrena, robusta och funktionella metallkabinett som ger den en tidlös design.

Ultra snabbladdning

Klarar alla klimat

Den korrosionssäkra metallen gör kabinetten väderresistenta vilket skyddar teknologi på insidan. De klarar temperaturskillnader från -30 till +40 grader, har integrerad kylning och är självisolerande. De är även utformade för att stå emot skador. Ultra är även utrustad med en 15” display som är användarvänlig, högupplöst och klarar direkt solljus.

Ultra snabbladdning

0 till 100km på 4 minuter

Ultra levererar full nominell ström även vid låga batterispänningar. Det minskar laddningstiden med upp till 30% vid spänning mellan 150-920V för både nutida och framtida batterier.

Ultra snabbladdning

LADDNINGSKABLAR

Ultra har flexibla, robusta och vattenkylda laddningskablar som tillval och CHAdeMO eller CCS2-kontakter. Strömflödet börjar först när kontakten är ordentligt ansluten till elfordonet och systemet stängs av om det överhettas, vilket garanterar säker laddning. De har även integrerad DC-detektering för maximal säkerhet.

Ultra snabbladdning

Helt framtidssäker

Ultras teknologi baseras på smarta, modulära Power Stacks på 75kW vardera. Med Ultras Power Stacks är det möjligt att uppgradera laddningsmöjligheterna i DC-laddarna vid behov. Varje enskilt Power Stack är på 75kW och det får plats två alternativt fyra Power Stacks i varje kabinett. Möjligheten att uppgradera laddningseffekten i efterhand gör Ultra helt framtidssäker.

Ultra snabbladdning

Komplettera med ESS

Energilagring (ESS) är en flexibel lösning för de tillfällen det inte finns tillräckligt med pålitlig leverans av ström. Genom att kombinera snabbladdaren Ultra med vår energilagringslösning skapas möjligheter att snabbladda upp till 450kW i olika kombinationer oberoende av det fasta elnätet.

TEKNISKA SPECIFIKATIONER

ultra

Kontakter: CCS2 eller CHAdeMO som tillval

Dimensioner: Bredd: 643 eller 832 mm Höjd: 2185 mm Djup: 398 mm

Anslutning: 3x400V (+10%)/50 Hz (+5%) eller 3x40V (+10%)/60Hz (+5%)

Effekt: 75kW, 150kW, 225kW eller 300kW beroende på variant

Nätverk: GSM-/CDMA modem, 10/100 base T ethernet

IP-klass: IP54

Display: 15″

Design: Möjlighet till egen branding finns som tillval

Scroll to Top

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.