fbpx

Framtidens strömförsörjning för problemfritt ägande

mv_logo_25year_trans

Mastervolt firar iår 25 år som varumärke. Med all den erfarenhet och innovation dessa 25 år har givit Mastervolt som varumärke, är det egentligen inte förvånande att framtidens elsystem redan finns under vårt paraply. Vad är då framtidens elsystem? Behöver man bygga stora boxar i stora kapslingar? Eller är det kanske ännu enklare för designern med innovativ interaktion mellan enheterna?

mastervolt_group_shot_2
MV arrow-01

Vi kommer börja att berätta mer om möjligheterna med framtidens elsystem under kommande veckor. Först ut är lite om snabbladdning och interaktion mellan enheter.

Vad gör ägandet enklare?

Svaret på detta känns ganska självklart: Du ska ha ett beskymmersfritt system som förenklar tillvaron. Hur får vi då detta? Genom Mastervolts intelligenta system, med direkt kommunikation mellan enheterna (tom batterierna), berättar enheterna själva det du tidigare behövt berätta via paneler. Detta skapar flera intressanta möjligheter. Du får tex en extremt snabb laddning av även en gigantisk Li-Ion bank, tack vare att laddarna pratar direkt med batterierna och anpassar sig därefter.
Mastervolt MLI ULTRA Li-ION batterier är det senaste inom Li-Ion teknik, det bygger på den extremt cyklingståliga LiFePO4 (Lithum Järnfosfat) tekniken. Detta i kombination med Mastervolt inbyggda BMS (Battery Management System) och inbyggda shunt (tankmätare), gör att vi kan ta elsystemet ytterligare en nivå…..
Tack vare informationen batteriet lämnar till övriga enheterna kan vi använda detta för att slå på funktioner, tex starta ett elverk, eller stänga av förbrukare för att ytterligare spara på strömmen. ECO mode i elsystemet är äntligen tillgängligt.
Detta möjliggör också optimal batteriladdning. Många andra Li-Ion batterier utan Mastervolt BMS och kommunikation mellan enheterna, minskar antalet cykler väsentligt om man laddar med över 30% av kapaciteten. Med Mastervolt system kan du ladda med 100% (!) av kapaciteten utan att det påverkar cyklingståligheten. Detta innebär att du kan ladda upp din Li-Ion bank på 1 timma. Du kan även ladda i minus grader (<0°C), som vi ibland har i vårt kalla norden, till skillnad mot de flesta andra li-ion batterier utan Mastervolt BMS.

Vad gör konstruktionen enklare?

Genom att decentralisera enheterna, istället för att bygga en stor klump, ger detta dig som konstruktör möjligheten att placera enheter optimalt utan att göra avkall på funktionen. Detta innebär att du tex kan få 12kW inverter kraft med en volym på enbart 80 L (!). Lägg även till en systemswitch och batteriladdare för att ladda upp din Li-Ion bank på så lite som 1 timme (!) och fortfarande ha optimal livslängd.

Med framtidens elsystem från Mastervolt får du:

Optimal placering av enheterna
ULTRA snabb laddning
Väldigt enkelt handhavande
Otroligt många cykler i batteriet
Intelligent kommunikation mellan enheter
Möjlighet att skapa ett helt integrerat system

li-ion_vor_300x250px
Print

Nästa gång kommer vi att berätta mer om vår senaste innovation inom inverter teknik Mass Sine ULTRA

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.