fbpx
energy storage system ess energilagring

Som svar på elbristen – MVS lanserar hållbar energilagringslösning

När elbristen är ett faktum måste det finnas hållbara alternativa energikällor. Nu lanserar MVS en kraftfull och komplett energilagringslösning med låg miljöpåverkan. – Energilagring är en smart lösning som gör att vi kan driva på omställningen till ett hållbart samhälle genom att avlasta elnätet, säger Oscar Arvidsson, delägare i MVS.

Den senaste tidens elbrist har ökat kraven på pålitlig leverans av ström. En säker och hållbar källa till energi är energilagring uppbyggt av ett batterisystem. Tekniken med energilagring är anpassad för att användas oberoende av det allmänna elnätet under de perioder då efterfrågan är som störst, när det faller bort eller helt enkelt är för dyrt. Därför lanserar nu MVS energilagringssystem som kan anpassas från 375kWh till 2,5MWh.

– Med vårt energilagringssystem kan vi leverera alla delar till en helt komplett och miljövänlig energilagringslösning. Eftersom vi levererar alla delar själva kan vi också erbjuda snabba leveranser, installation och service. Det är enkelt och fullt möjligt att utöka kapaciteten vid behov, säger Oscar Arvidsson.

– Vi har över 20 år erfarenhet av att beräkna optimal användning av batterisystem och är experter på skräddarsydda strömföringslösningar. För att klara de omställningar som krävs för en mer hållbar värld är energilagring numera en förutsättning, avslutar han.

Mer fakta:

  • ESS finns i fyra utföranden: SMALL (375kWh), MEDIUM (500kWh), LARGE (1MWh) och CUSTOM (100kWh-2,5MWh)
  • Battericellerna är koboltfria och produceras enligt SA8000:2014, ISO14001:2015 och ISO9001:2015. MVS är även anslutna till El-kretsen med producentansvar för att garantera hållbarhet genom hela kedjan.

Här kan du läsa mer om vår energilagringslösning.

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.