fbpx
MVS Rexel

Rexel satsar på Sveriges laddinfrastruktur via nytt avtal med MVS

MVS AB har ingått samarbetsavtal med Sveriges största elgrossist Rexel Sverige AB. Det innebär att MVS DC-laddare från Alpitronic nu finns tillgängliga hos Rexel.

Rexel har gjort ett aktivt val att ta täten inom förnybar energi och lösningar för E-mobility och laddinfrastruktur. Med MVS stora erfarenhet inom området DC-laddning stärker Rexel sitt erbjudande till Sveriges elektriker med ytterligare lösningar för snabbladdning.

– Både vi och våra kunder, installatörerna, får fler och fler förfrågningar kring DC-laddning oftast som komplement till AC-laddning vid en fastighet. Ett bra exempel på när behovet uppstår är utanför ett kontor där kunderna stannar till upp till en timme och behöver ladda snabbare för att sedan ha tillräcklig räckvidd för resten av dagen. Det känns mycket bra att teckna avtal med en erfaren aktör som MVS med lång erfarenhet av försäljning av DC-laddare från Alpitronic, förklarar Philip Miletti, försäljningschef E-mobility på Rexel.

Energilösningar är heta frågor för hela världen, inte minst vad gäller laddkapaciteten för den ökande elektrifierade fordonsflottan. En fortsatt utbyggnad är nödvändig för att laddinfrastrukturen inte ska bromsa elektrifieringen av transportsektorn.

– Med sitt fokus på hållbara lösningar inom förnybar energi är Rexel en lika viktig som självklar partner. Vi är väldigt stolta över samarbetet och ser fram emot att fördjupa det på sikt. Med Rexel stärker vi inte bara vårt erbjudande, utan kan tillsammans möta den ökade efterfrågan på energieffektiva strömförsörjningslösningar, inte minst inom snabbladdning, säger Thomas Larsson, grossistansvarig på MVS.

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.