fbpx
MVS Varberg Energi

MVS och Varberg Energi ingår samarbete för att erbjuda kunder uppkopplade batterilager

MVS och det kommunala energibolaget Varberg Energi har ingått samarbetsavtal med syfte att erbjuda elmarknaden uppkopplade energilager. I första hand handlar samarbetet om att MVS ska leverera batterisystem med stor kapacitet för kommersiellt bruk.

Batterisystem är en lösning för att förbättra elnätets flexibilitet och ge elkunder möjligheten att optimera sina effektuttag. Systemen är inte bara idealiska för att flytta energi från tidpunkter med hög produktion till timmar med lägre produktion. De kan även bidra med stödtjänster som exempelvis frekvensreglering för att på så sätt låta elkunderna tjäna pengar på att erbjuda systemet stabilitet. Batterisystemens kapacitet kommer att skräddarsys utefter de behov som uppstår.

– När det handlar om nätbatterier så är vi framme vid en tidpunkt då vi behöver sluta se dem som enbart lagringsenheter, utan även se dem som frekvensreglerare i en aggregerad uppställning i vårt elsystem. Jag är övertygad om att vi kommer att se en framtid med många små och stora batterier som är installerade och uppkopplade hos både elproducenter och elkonsumenter, säger Henrik Näsström, marknadschef på Varberg Energi AB.

– Vi är självklart väldigt glada över samarbetet med Varberg Energi. De är en viktig spelare för både utveckling och leverans av förnyelsebar energi. Dessutom matchar vi varandras krav på kvalitet! För oss är det extra viktigt att våra hållbart producerade batterisystem används för hållbara ändamål. Vi ser verkligen fram emot att fördjupa samarbetet framöver, säger Oscar Ajaxon, Product Manager Energy Storage System på MVS AB.

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.