fbpx
Energilagring ecarexpo

Lyckad premiärvisning av energilagringssystem på eCar Expo

Under eCarExpo på Svenska Mässan premiärvisade vi vårt energilagringssystem byggt av lithiumbatterier med en kapacitet på 500 kWh. Intresset var långt över förväntan och nu ser vi fram emot att etablera systemet på svenska marknaden.

När fordonssektorn ökar takten på produktionen av elfordon och måste också laddinfrastrukturen byggas ut i ett högt tempo. Det ökar i sin tur belastningen på elnätet, samtidigt som de senaste veckorna har präglats av rekordhöga elpriser och strömavbrott. Att hitta lösningar på problemen är därför högaktuellt och både behov och intresse för energilagring är extra stort.

För att kunna möta kraven på el som drivmedel på ett säkert och hållbart sätt krävs en säker källa till energi som fungerar oberoende av det allmänna elnätet. Där har energilagringssystem byggt av lithiumbatterier potential att spela en mycket viktig roll för att ge användaren kontroll över elförbrukningen utan att riskera höga elkostnader, straffavgifter eller avbrott i produktion. Våra energilagringssystem kan anpassas från 100kWh till 2,5MWh.

– Det stora intresset visar att lanseringen av energilagring är helt rätt i tiden. Nu ser vi fram emot att etablera systemet på svenska marknaden, säger Robert Andresen, VD på MVS.

Denna sida använder cookies. Läs mer om cookies.